• 19. rujna 2024. 18:42

Duhovno-molitveni susret u župi sv. Roka: Stijepo Gleđ Markos dolazi u Viroviticu

ByMatrixVirovitica.Info

ruj 16, 2024

Crkva sv. Roka u Virovitici ovog petka, 13. rujna, ugostit će kantautora iz Dubrovnika, Stijepu Gleđ Markosa, koji će upriličiti duhovno-glazbenu večer. Cijeli program započet će svetom misom u 18.30 na kojoj će spomenuti glazbenik pjevati zajedno s virovitičkim župnim zborovima, a potom slijedi prava glazbena poslastica – večer u duhu molitve i pjesme inspirirane Božjom riječi.

– Gospodin mu je dao niz predivnih darova, a čuti njegov glas trenutak je u kojemu čovjek zastane i zapita se kako je moguće da netko tako lijepo pjeva. Zaista se radujemo njegovu dolasku – osvrnuo se fra Ivica Jagodić na talent Stijepe Gleđ Markosa.

Za koncert ovog Dubrovčanina samo je potrebno doći u župnu crkvu, bez ikakvih obaveza ili karata, naglašavaju virovitički franjevci. Na ovu glazbenu večer pozvane su sve generacije – djeca i mladi, odrasli i stariji. Sam koncert predstavlja svojevrsni poticaj da se čovjek susretne sa samim sobom, a pjesme prožete psalmima omogućit će osobni, izravni odnos svakog pojedinca s Bogom, poručuju.

franjevci-vtc.hr