• 14. srpnja 2024. 3:57

Javno linijski prijevoz stanovnika Virovitičko-podravskom županijom je pun pogodak, u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi se 91 postotno povećanje

ByMatrixVirovitica.Info

lip 22, 2024
  • Kada smo osmišljavali ovaj projekt, koji smo, kao županija, proveli četvrti u Hrvatskoj, tada nam je upravo ovo bio cilj, da javno linijski prijevoz bude dostupan svima i da ga koristi što više naših stanovnika – kazao nema je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

A on, javno linijski prijevoz je ne samo postao dostupan svima, već ga se sve više koristi. Prevedeno, gledajući isto razdoblju prošle godine (siječanj – lipanj), u odnosu na isto razdoblje ove godine, povećanje prodaje jednosmjernih karata je povećano za čak 91,27 posto. Ukupno, (jednosmjerne karte, mjesečne – radničke, umirovljeničke, studentske, učeničke) bilježi se povećanje veće od 30 posto.

Ovaj zanimljiv projekt, nastao je uz sufinanciranje Vlade RH, odnosno, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a uz njih, uz inicijatora, Virovitičko-podravsku županiju, čvrsto su stela i sve općine i gradovi s našeg područja. Javno linijski prijevoz u Virovitičko-podravskoj županiji, postao je tako dostupan svima po iznimno povoljnoj cijeni karte, koja je, zahvaljujući sinergiji Vlade RH, resornog ministarstva, Županije, općina i gradova, i do 90 posto manja nego li je to bila prija.

  • Pokazalo se kako ova javna usluga ima veliki značaj za sve žitelje Virovitičko-podravske županije, pogotovo za mještane koji žive u ruralnim područjima. Ovim programom, povezali smo sva mjesta u našoj županiji, olakšavši smo prijevoz našim stanovnicima od istoka prema zapadu, od Stare Jošave do Kladara – zaključio je Bojan Mijok pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)