• 13. srpnja 2024. 18:31

Ovog vikenda počinju voziti noćni sezonski vlakovi koji povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom

ByMatrixVirovitica.Info

lip 29, 2024

Od subote, 29. lipnja pa sve do 3. rujna voze noćni sezonski vlakovi koji povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom.

Uz sezonske vlakove koji voze na relaciji Vukovar – Vinkovci – Zagreb GK – Split i obrnuto, u promet će biti uvedeni i noćni vlakovi iz Osijeka prema Splitu i obrnuto, uz zaustavljanje u Virovitici:

• 1880 Osijek (19.48) – Virovitica (22.36) – Bjelovar (23.45) – Zagreb GK (1.11) – Split (9.21)
• 1881 Split (22.23) – Zagreb GK (6.40) – Bjelovar (8.11) – Virovitica (9.26) – Osijek (12.04).

Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću.

Putnici koji putuju noćnim vlakovima mogu kupiti kartu za vagon za spavanje, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala.

Cijene karata za vlakove prema obalnim destinacijama snižene su 40 %. Svi putnici trebaju rezervirati mjesto u vlaku, uključujući putnike koji ostvaruju pravo na besplatan prijevoz. U slučaju da putnik putuje u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz cijenu karte dodatno se naplaćuje korištenje postelje ili ležaja.

Djeca i učenici te umirovljenici i osobe starije od 65 godina prevoze se besplatno sukladno pilot-projektu besplatnoga javnog željezničkog prijevoza na području RH, a redovni studenti mogu po cijeni mjesečne karte od 9,95 EUR neograničeno putovati vlakom na području RH sukladno pilot-projektu povoljnijeg prijevoza redovnih studenata.

Više informacija o sezonskoj ponudi HŽPP-a možete pronaći na https://www.hzpp.hr/vlakom-na-more-2.

Ove ljetne sezone voze međunarodni sezonski vlakovi iz Slovačke, Austrije, Italije i Mađarske, a sezonski vlakovi između Sarajeva i Ploča počinju prometovati sutra. Više informacija o međunarodnim sezonskim vlakovima možete pronaći ovdje.