• 14. srpnja 2024. 4:30

Virovitički urar Dražen Tomac nagrađen najznačajnijim obrtničkim priznanjem „Zlatne ruke“ Hrvatske obrtničke komore

Na svečanom obilježavanju tridesete obljetnice Hrvatske obrtničke komore (HOK) održanom u Zagrebu, Dražen Tomac, vlasnik urarskog obrta iz Virovitice, dobio je Plaketu „Zlatne ruke“ s pisanim priznanjem. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se obrtnicima za izniman doprinos razvoju obrtništva i dugogodišnji uspješan rad.

Dražen Tomac, čiji urarski obrt već desetljećima uspješno posluje u Virovitici, prepoznat je po svojoj predanosti i vještini u očuvanju tradicionalnog zanata. Njegov obrt nije samo mjesto gdje se popravlja satove, već i institucija koja čuva povijest i kulturu urarstva u Hrvatskoj. Tomac je poznat po svojoj stručnosti i pažnji prema detaljima, čime je stekao povjerenje i lojalnost svojih klijenata.

Svečanosti dodjele nagrada nazočili su brojni uglednici, uključujući predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, saborsku zastupnicu Branku Juričev-Martinčev te ministre Vučković, Šušnjara, Erlića i Glavinu. Događaju su prisustvovali i župani Komadina, Jelić i Posavec, kao i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojan Mijok, kao i predsjednik Područne obrtničke komore HOK Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić te mnogi drugi predstavnici tijela državne uprave, zavoda, agencija, financijskih institucija i partnerskih udruženja.