• 22. lipnja 2024. 0:59

ZAVRŠIO U ZATVORU Student prestižnog zagrebačkog fakulteta ‘počistio‘ zlatne poluge iz tuđeg stana na Jordanovcu, priča je bizarna…

ByMatrixVirovitica.Info

lip 10, 2024

Rođeni Australac John A. (37), koji se nekad zvao Jana i za sebe kaže da studira na prestižnom zagrebačkom fakultetu, nije uspio odoliti zlatnim polugama koje je uočio u stanu na zagrebačkom Jordanovcu gdje je stanovao. Bilo je to još početkom 2019. kad je odlučio ‘počistiti‘ stan J.J.

Kroz kriminalističko istraživanje, nakon što je vlasnik krađu prijavio policiji, utvrdilo se da je John A. u više navrata iz kuhinje uzeo zlato koje je na sebi imalo serijske brojeve – bile su to četiri poluge čija je težina varirala od grama do 10 grama. Šteta? Oko 1000 eura na koliko je te 2019. vlasnik procijenio njihovu vrijednost.

Slučaj je u konačnici u formi optužnice zbog krađe dospio na zagrebački Općinski kazneni sud gdje je nedavno 37-godišnji ljubitelj tuđeg zlata pravomoćno osuđen. Sud ga je osudio na šest mjeseci s dvogodišnjim rokom kušnje, a na sve mu je izrečena i sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja koja može potrajati koliko i rok provjere dakle dvije godine.

No ni to nije sve. Sud je pokradenom čovjeku djelomično dosudio imovinsko pravni zahtjev povrata zlatnih poluga oduzetih 31. kolovoza 2019. od kradljivca koji je, pak, oslobođen plaćanja sudskih troškova kao i troškova branitelja postavljenog po službenoj dužnosti.